Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu Trafik Sigortası ile olası bir kazada diğer araca veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararları zorunlu masraflar doğrultusunda güvence altına alan bir poliçe türüdür.

Standart trafik teminatlarına ek olarak, isteğe bağlı Mini Onarım, Yol Yardım, İhtiyari Mali Mesuliyet ve Ferdi Kaza ek teminat ve hizmetlerini alabilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

Trafik Sigortası nedir?

Motorlu aracın işletilmesi sırasında, üçüncü şahısların ölümüne veya yaralanmasına veya bir şeyin zarara uğramasına sebebiyet vermiş olmasından dolayı, Trafik kanununa göre kaza tarihindeki zorunlu sigorta limitleri dahilinde, sigortalıya düşen hukuki sorumluluğu kapsar.

Trafik Sigortası zorunlu mudur?

Trafik sigortası yaptırılması zorunlu olan bir sigortadır. Kısa süreli sigorta şartlarını taşıması hali dışında poliçeler yıllık olarak düzenlenir. Her yıl yenilenmesi gerekmektedir.

Trafik Sigortası'nın teminatları nelerdir?

Ana Teminatlar:
- Maddi Zararlar Teminatı
- Sağlık Giderleri Teminatı
- Sürekli Sakatlık Teminatı
- Ölüm Teminatı
Risk Grubuna, Kullanım Tarzına bağlı olarak Seçilebilir Ek Teminatlar:
- Yol Yardım Hizmeti
- Mini Onarım Hizmeti
- Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Sorumluluk
- Ferdi Kaza

Trafik poliçesi kendi aracımın hasarını karşılar mı?

Trafik Sigorta poliçesi sigortalının kendi aracınızda oluşan hasarları karşılamaz. Trafik Sigorta poliçesi aracın kullanımından dolayı üçüncü şahıslara verilen maddi ve bedeni (sakatlık ve ölüm) zararları karşılamaktadır. Kendi aracınızı da teminat altına almak istiyorsanız Kasko yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Trafik Sigortası yurtdışında geçerli mi?

Trafik Sigortası Türkiye sınırları içinde geçerlidir. Aracınızla yurtdışına gidecekseniz Yeşil Kart Sigortası yaptırmanız gerekir.

Teminat limitleri kim tarafından belirleniyor?

Trafik Sigortasının teminat limitleri, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmekte, kullanım tarzı bazında, her takvim yılı başında güncellenmektedir.

Aracımı sattığımda poliçe devrediliyor mu?

Aracı sattığınızda mevcut poliçe yeni araç sahibine devir olmaz. Poliçenin iptali ve varsa gün esaslı prim iadesinin alınabilmesi için acentenize satış sözleşmeniz ile birlikte bildirimde bulunmanız gerekmektedir. Aracı yeni satın alan kişinin kendi adına trafik sigorta poliçesi yaptırması zorunludur.

Hasar durumunda kaç günde bildirmek gerekiyor?

Sigortalı sorumluluğunu gerektirecek bir olayı, haberdar olduğu andan itibaren on gün içinde sigortacıya ihbar etmek, kendisine yöneltilen istemi ise, derhâl sigorta şirketine bildirmek zorundadır.

Trafik Sigortası poliçesi isteğe bağlı iptal edilebilir mi?

Trafik poliçeleri sadece aşağıdaki şartların sağlanması halinde iptal edilebilmekte olup aksi durumlarda iptali yapılamamaktadır:
- Sigortalının vefat etmesi
- Aracın hurda/pert nedeni ile trafikten çekilmesi
- Aracın satılması
- Bayiden alınan sıfır aracın satışının iptal edilmesi (aracın bayiye iadesi)
- Araç için yürürlükte mükerrer poliçenin var olması

Yukarıda yer alan tüm bilgiler, kullanıcıya bilgi vermek amacıyla yayınlanmış olup, poliçede yer alan teminat kapsamına ilişkin detaylı bilgi için poliçenize ait genel ve özel şartlara bakınız.

Sohbet Başlat
Hızlı Teklif
Bize hemen ulaşın!