Konut Sigortası

Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası, evinizde karşılaşabileceğiniz riskleri güvence altına alan bir poliçe türüdür. İster ev sahibi ister kiracı olun, evinizi ve eşyalarınızı yangından hırsızlığa depremden tesisat arızası veya cam kırılmasına kadar birçok riske karşı Konut Sigortası poliçesiyle güvence altına alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

DASK evimin hasarlarını ödemiyor mu?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortası, belli limitler dahilinde yalnızca deprem için geçerli bir üründür. Evinizin DASK teminatını aşan hasarı, içindeki eşyalar ve kıymetli varlıkları güvenceye almak için Zorunlu Deprem Sigortası’nın yanında bir de ev ve eşya sigortası yaptırabilirsiniz.

Kiracıyım. Konut Sigortası yaptırabilir miyim?

Kiracı da olsanız ev sahibi de olsanız Konut Sigortası yaptırabilirsiniz. Ev sahibiyseniz hem eşya hem de bina teminatı alabilirsiniz. Kiracıysanız sadece eşyalarınızı; yangın, hırsızlık, su baskını, deprem gibi risklere karşı sigortalatabilirsinz.

Konut Sigortası için hangi bilgi ya da belgeler gerekir?

Konut Sigortası için başvurunuz sonrasında evinize özel poliçe hazırlanabilmesi için kimlik numarası, evin açık adresi, evin metrekaresi, ev sahibiyseniz bina bedeli için ortalama inşa maliyeti, DASK numarası, evdeki eşyaların toplam bedeli gibi bilgileri iletmeniz yeterli olacaktır.

Konut Sigortası komşuya ya da apartmana verilen zararı karşılar mı?

Poliçeniz; yangın, su baskını gibi zararların olduğu durumlarda komşu evlere verebileceğiniz zararları da limitler dahilinde karşılar.
.
Ek olarak binanın ortak kullanım alanları da (merdiven, merdiven boşlukları, asansör boşlukları, makineleri, garaj, sabit yüzme ve süs havuzları, çatı malzemeleri, bacalar, su olukları, temeller, istinat duvarları, teraslar) poliçe kapsamındaki tüm risklere karşı güvence altındadır. Sigorta sahibinin etkilendiği hasar durumunda (mesela çatıdan sigortalanan daireye akan su sonucu oluşacak hasar) tutarından sigortalının payına düşen tutar sigorta tarafından karşılanır.

Poliçe yaptırırken gereken bilgiler nelerdir?

Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız için gerekli bilgi ve belgeler şunlardır:
- Sigortalının
  - Adı
  - Adresi
  - Telefonu
  - Cep Telefonu
  - T.C. Kimlik Numarası
  - Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)

- Sigortalanacak Binanın:
  - Açık Adresi (Adres kodu)
  - Tapu Bilgileri
  - İnşa Yılı
  - Yapı Tarzı
  - Toplam Kat Sayısı
  - Hasar Durumu
  - Meskenin (Dairenin):
  - Brüt Yüzölçümü (m2)
  - Kullanım Şekli

Hatırlatmak isteriz ki, Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esasına dayanır.
Yanlış beyandan doğabilecek maddi kayıplar, sigortalının sorumluluğundadır.

Hasar olmazsa prim düşer mi?

Evet. poliçe yaptırdıktan sonra hasar talep etmeyen ve sigortasını kesintisiz devam ettiren sigortalılar için 1. yılın sonunda %10, 2. yılın sonunda %20, 3. yılın sonunda %30 hasarsızlık indirimi uygulanır. Bunun dışında peşin ödeme indirimi ve belirlenmiş illerde özel indirimler uygulanır.

Yukarıda yer alan tüm bilgiler, kullanıcıya bilgi vermek amacıyla yayınlanmış olup, poliçede yer alan teminat kapsamına ilişkin detaylı bilgi için poliçenize ait genel ve özel şartlara bakınız.

Sohbet Başlat
Hızlı Teklif
Bize hemen ulaşın!